Utsikt over Fastland + Lyse farger + Hyggelig selskap = Suksess!

Litt om vår historie

Vi kan gå helt tilbake til 1946 for å finne starten på vandrerhjemmet. Gjøvik og Vest-Oppland Turistforening fikk nemlig da ideen om å etablere et ungdomsherberge på Gjøvik. Det var likevel ikke før i 1949 det ble nedsatt et utvalg som hadde som mål å få bygget et permanent ungdomsherberge på Gjøvik. Det ble bestemt at ungdomsherberget skulle bygges ved Hovdetjernet, og det ble i tillegg bygget seks tennisbaner mellom herberget og tjernet.

HOVDETUN HAR EKSISTERT I MER ENN 62 ÅR. DET ER VI STOLTE AV!


Ungdomsherberget var ferdig bygd i 1957, og fikk navnet Hovdetun. Da hadde det en kapasitet på 80 senger, fordelt på firesengsrom. I 1962 ble Hovdetun utvidet til å ha 112 senger, og de hadde et ønske om å utvide ytterligere.

Dette var kommunen positiv til, og i 1964 ble det bygget hytter ved siden av Hovdetun, og ytterligere fire hytter i 1970. Hovdetun har siden den gang gått gjennom flere oppussingsrunder, og har blitt til det flotte vandrerhjemmet det er i dag.

HI Gjøvik tilbyr gratis utlån av sportsutstyr gjennom utlåndsordningen til BUA. Les mer på www.bua.io

Mye mer enn bare hostel

Har du behov for selskapslokale til dåp, konfirmasjon, minnestunder eller en sosial sammenkomst med gamle klassevenner? Ved Gjøvik Vandrerhjem Hovdetun har vi lyse og trivelige selskapslokaler for både store og små arrangementer. Vi tar ansvar for dekking, mat, servering og opprydning.

Awesome Image

Dekning og forberedelser

Om du ikke ønsker eller har tid til og dekke bord selv, tar vi gjerne av oss dekking og pynting av bord og lokalet, du velger oppsettet.

Awesome Image

Lyse lokaler og en fantastisk utsikt

Vi har lyse fine lokaler, og med utsikt og terrasse over Fastland er det garantert til og bli en fin dag!

Awesome Image

Et smil om munnen

Det viktigste er at dere har en fin dag, og vi gjør det vi kan for at dere får et fantastisk opplevelse hos oss.

Awesome Image

Hva venter du på?

Ta kontakt på [email protected] om du har noen spørsmål. Mat leveres gjennom Gjøvik catering.